Tammikuu

Kuva: Petteri Kivimäki

Juhlavuoden suojelija ja tammikuun kasvo: kaupunginjohtaja Timo Koivisto

 

Juhlavuosi täynnä tapahtumia

Vuosi 2017 on todellinen tapahtumien ja juhlien vuosi. Suomi täyttää 100 vuotta ja Jyväskylän kaupunki 180 vuotta. Erityisesti haluan nostaa onniteltavaksi Jyväskylän Naisvoimistelijat, joka täyttää myös 100 vuotta.

Naisvoimistelijoiden juhlavuosi on merkittävä siksi, että seura on yksi Suomen suurimmista ja myös suurin keskisuomalainen voimisteluseura. Harrastajamäärät ovat päivätasollakin satoja ja mikä myös on kiitoksen paikka, ikäjakauma on vauvasta senioreihin.

Jyväskylä tunnetaan aktiivisena liikunta- ja urheilukaupunkina. Liikuntatieteellisen tiedekunnan monipuolinen ja pitkä perinne, kilpa- ja huippu-urheilun asiantuntemus ja monet muutkin toimijat takaavat osaltaan sen, että olemme täällä koko ajan liikuntaosaamisen kärjessä.

Tällä hetkellä huomiota kiinnitetään enenevässä määrin lasten ja nuorten liikkumiseen, aivan pikkulapsi-iästä alkaen. Ja jokainen meistä tietää, miten liikunta virkistää meitä kaiken ikäisiä. Tietämystä on paljon ja nykyisin liikunta kuuluukin useimpien arkeen. Tärkeätä on saada mukaan myös passiivisemmat liikkujat. Nuorten Liikuntalaturi on oivallinen esimerkki, samoin Liikkuva koulu ja taitavatpa päiväkoditkin olla jo ”liikkuvia”.  Kaupunki rakentaa lisää myös lähiliikuntapaikkoja. Koko Jyväskylälle ja Suomelle on tärkeää, että Hippoksesta rakentuu kansainvälisesti ainutlaatuinen liikunnan, hyvinvoinnin ja kilpaurheilun keskittymä.

Osaaminen ei muutu todelliseksi toiminnaksi ilman aktiivisia urheiluseuroja. Suuri kiitos jyväskyläläisten hyvinvoinnista lepää seurojen varassa.

Lämpimät onnittelut Jyväskylän Naisvoimistelijoille uutterasta toiminnan kehittämisestä jo sadan vuoden ajan. Onneksi olkoon myös omasta salista, jonne pääsitte heti juhlavuoden alkaessa. Toivotan kaikille seuran jäsenille ja henkilökunnalle sekä seuran ystäville ja yhteistyökumppaneille hienoa juhlavuotta. Yhdessä-teema on mitä parhain kuvaamaan myös teidän toimintaanne.

 

Timo Koivisto, kaupunginjohtaja, juhlavuoden suojelija