Tuntisisällöt

Aikuinen-vauva -jumppa, 4-8 kk ja 9-16 kk

Vauvajumppa on vanhempien ja vauvojen yhteinen hetki nauttia yhdessäolosta rytmin, liikkeen ja musiikin kanssa. Vauvajumppien aktiivinen jumppa-aika on puoli tuntia, siis sen mittainen, minkä vauvat jaksavat kerrallaan nauttia liikkeestä ja ohjatusta toiminnasta. Tunti on rakennettu vauvan kehitys sekä äidin tilanne huomioiden. Tunti pitää sisällään vanhemman ja lapsen yhteisiä liikkeitä, vauvan "omaa" jumppaa sekä vanhemmille lihaskuntoa kohottavia liikkeitä. Vanhemmat saavat tunnilla hien pintaan ja vauvat takaavat taatusti ilon ja riemun! 

4-8  kk tunti on tarkoitettu niille vauvoille, jotka eivät vielä pääse tavalla tai toisella liikkumaan. Kun vauva alkaa ryömiä tai kontata on aika siirtyä 9-16 kk ryhmään. Ikärajat ovat siis vain viitteelliset!

Aikuinen-vauva-ryhmään mahtuu 15 paria

TAAPEROT Aikuinen-lapsi -jumppa, 1-2v ja 2-3v

Jumppa on vauhdikasta menoa yhdessä vanhemman kanssa; leikkejä, temppuilua, hauskoja välineitä ja mielikuvaretkiä. Tunti edetään lapsen ehdoilla perusliikkeitä kehitellen. Tavoitteena on herättää yhdessäliikkumisen ilo ja tarjota lapselle onnistumisen elämyksiä

Aikuinen-lapsi -jumppaan mahtuu 15 paria

TENAVAT Aikuinen-lapsi-jumppa 3-4v

Aikuinen-lapsi temppukoulu on vauhdikas lapsen ja vanhemman yhteinen tunti. Tunti painottuu temppuiluun ja monipuoliseen liikkumiseen sekä telineillä että välineillä. Temppukoulussa harjoitetaan motorisia perustaitoja; hypitään, juostaan, kieritään, roikutaan, heitetään jne. Aikuisetkin pääsevät liikkumaan! Tunti etenee lasten ehdoilla, heidän kehityksensä huomioon ottaen.

Aikuinen-lapsi temppukouluryhmään mahtuu 20 paria

Koko perheen yhteinen Perhe liikkuu -tunti, lapset 2-6v

Perhe liikkuu on koko perheen vauhdikas tunti. Perhe liikkuu -tunti on kohdennettu noin 2-6 –vuotiaille lapsille yhdessä vanhempien/kahden aikuisen kanssa - koko perheen touhutunti siis! Tunneilla liikunnan riemua koetaan pelaillen ja leikkien, eri välineiden kanssa touhuten sekä telineillä temppuillen. Tunnilla sekä lapset, että vanhemmat hengästyvät ja kokevat liikunnan piristävän vaikutuksen! Tunti on mainio tapa viettää perheen yhteistä aikaa. Perhe liikkuu -tunnille voi osallistua ryhmän omalla jumppakortilla (95 € / kausi) tai kertamaksulla 10€/kerta.

Temppujumppa, 4-5-v ja 5-6-v

Temppujumppa on lapsen oma, hulvattoman hauska ja kehittävä liikuntaharrastus jossa lapsi pääsee nauttimaan liikunnan riemusta yhdessä muiden saman ikäisten lasten kanssa. Temppujumpassa opitaan leikkien liikunnallisia perustaitoja ja voimistelun perusliikkeitä. Tunneilla juostaan, hypitään, kieritään, pyöritään, kiivetään, heitetään, tasapainoillaan, roikutaan ja keksitään mitä erilaisimpia liikkumistapoja. Temppujumpassa käytetään aina myös musiikkia ja kokeillaan erilaisia telineitä ja välineitä. Temppujumppalaiset pääsevät halutessaan esittämään oppimiaan liikuntataitoja JNV:n joulu- ja kevättapahtumissa. Ryhmässä motoriset perustaidot kehittyvät ja lapselle tarttuu liikkumisen ilo ja tarve. Lapsen täyttäessä 5-6-vuotta voivat tytöt siirtyä jumppakouluihin ja pojat voivat jatkaa temppukoulua 6-8 vuotiaiden poikien temppukoulussa.

Temppujumpparyhmään mahtuu 20 lasta.

Poikien temppujumpassa (6-8 v.) liikutaan vauhdikkaasti eikä nipoteta nilkanojennuksista; ohjelmassa parkour-tyylistä temppuilua, tramboliinihyppyjä, akrobatiaa, volttien ja muiden vaikeampien liikkeiden harjoittelua turvallisesti.

Joukkuevoimisteluun suuntautuneet jumppakoulut 7-9 v., 8-10 v.

Joukkuevoimisteluun suuntautuneessa treenataan määrätietoisemmin  jv-lajin tekniikkaa . Valmennusjärjestelmämme uusittiin keväällä 2010 ja kaikki kilpailevaan joukkuevoimistelujoukkueeseen tähtäävät  uudet harrastajat siirtyvät niihin tämän jv-suuntautuneen ryhmän kautta, jossa harjoitellaan lajin taitoja syvällisemmin. JNV hankkii kaikille jumppakoululaisille jumppaturvavakuutuksen sekä jumppakoulupassin.

 

Satujumppa 4-6 v. - leikkejä, loruja, seikkailua ja satuja!

Satujumppa on leikkimisen iloa ja musiikin rytmejä, erilaisiin välineisiin tutustumista ja ennen kaikkea liikunnan riemua. Kehitämme tunneilla kehonhahmotusta, eläytymistä ja ilmaisua erilaisten harjotteiden avulla. Jokainen satujumppatunti on kuin seikkailu, jonka aikana matkustamme ihmeellisiin paikkoihin ja koemme jännittäviä tunnetiloja musiikin, erilaisten välineiden, pelien, leikkien ja ennen kaikkea mielikuvituksen avulla. Jokainen tunti päättyy rentoutumiseen, joka kehittää lasten keskittymis- ja kuuntelukykyä. Satujumpassa mielikuvitus saa siivet ja samalla opimme paljon uutta. Tärkeintä on nauttia yhdessäolosta! 

 

Vauhdikas ja hauska ZumbaKids-tunti lapsille ja nuorille kalenterissa!

ZumbaKids on hauska ja energinen tunti, joka on suunnattu lapsille.Se  on lapsille muokattua Zumbaa®, joka on tanssillisempaa kuin Zumba® Basic -tunti. Tunneilla käydään läpi eri tanssilajeja, kuten reggaetonia ja hip-hoppia. Tunnit koostuvat tanssimisesta ja leikeistä. Ohjaajana Tero Makkonen.

 

 

KA-suuntautunut ryhmä (kilpa-aerobic)

 

JNVssa aloittaa syksyllä 2014 Kilpa-aerobicciin suuntautuva ryhmä 7-9 v lapsille,   jossa harjoitellaan kilpa-aerobicin alkeita leikinomaisesti. Tunneilla tutustutaan voimistelun perusliikkeisiin ja kehitetään liikunnallisia taitoja ja ominaisuuksia innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä. (akrobatiaa, temppuja ja liikkuvuutta jne.) Tämä sopii hyvin tytöille ja pojille! Halssilan koululla tiistaisin klo 18-19

Minien trio JNV:n joulunäytöksessä 2011